07-up MINI Cooper/Cooper S (R56)
Sponsored by:
Sponsored by:

Reviving a 2007 R56 egg smell, sputter no boost:-/

  #1  
Old 05-23-2018, 10:01 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2016
Posts: 2
Default Reviving a 2007 R56 egg smell, sputter no boost:-/

Hello, I'm reviving a 2007 R56 that a body shop was intending to use as a donor car. I ended up getting it but only after they had removed the drivetrain and sold the hood, fenders and bumper cover. I have reinstalled the original motor and its ready for paint. It runs but there is no boost and I have the infamous sulfur smell. With a generic OBD2 reader I saw a few codes; P0073, P0190, P0036, and P0327. I plugged in the outside temp sensor and that's good. I actually replaced the green engine temp sensor as it was cheap. The other codes have not come back, in fact, there is the "half engine " icon glowing but no codes right now. I have ordered a knock sensor so I can eliminate that. I realize this is an unconventional build. a basket case so to speak. Any help would be greatly appreciated.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dudar228
New Member Area
0
01-18-2018 11:46 AM
HasAnMTBProblem
07-up MINI Cooper/Cooper S (R56)
0
07-19-2017 06:30 AM
Strazzy19
07-up MINI Cooper/Cooper S (R56)
0
04-16-2017 06:58 AM
OrangeFlavor
General Tech
0
04-23-2012 07:47 AM
bwoodward49
07-up MINI Cooper/Cooper S (R56)
0
10-26-2007 05:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Reviving a 2007 R56 egg smell, sputter no boost:-/


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.