2002-2006 Mini Cooper (R50)

CVT problem - weird! HELP!

  #1  
Old 08-27-2017, 03:24 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2017
Posts: 1
Default CVT problem - weird! HELP!

I changed the fluid and filter in my 06 non supercharged Mini and everything worked fine but there was a drip at the drain plug. I ignored it until one day after putting it in gear and accelerating, it suddenly went into top "gear" and stayed their. Tranny wouldn't let it get above 1500 rpm until I was up to 45 mph. I drained the tranny, refilled it, and got the same results (it was quart low). The I did the ECU reset using ignition key and odometer button and it worked perfectly until I cam to a stop. I repeated the process three times and got the same results each time. Tranny works perfectly when I do an ECU reset until I come to a stop. I certainly can't do a ECU reset each time I come to a stop. HELP!
 
  #2  
Old 12-16-2017, 08:16 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2017
Posts: 5
Default

Were you able to fix it or did it finally fix itself?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Elmini79
MCF Help & Suggestion Center
0
05-22-2017 05:54 PM
rle19621
2002-2006 Mini Cooper (R50)
1
03-23-2016 10:46 AM
rle19621
2002-2006 Mini Cooper (R50)
0
03-22-2016 08:30 PM
mooper
General Tech
10
07-23-2015 10:53 AM
ministeve
General Tech
6
12-11-2011 07:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: CVT problem - weird! HELP!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.